Compartim i gaudim els escacs. El curs consistirà en jugar partides d’escacs per parelles, amb rotacions, alhora que el mateix grup organitza presentacions i intercanvis de temes diversos. A més del joc, es podran analitzar, conjuntament o en grup, posicions, partides didàctiques, problemes, estudis, etc. Si és possible, s’organitzarà algun torneig. Es demanarà la màxima participació, de manera que tothom, o gairebé, pugui proposar, aportar, presentar i decidir sobre els continguts i la metodologia.

Temari

El contingut de les sessions serà decidit per les mateixes persones que participin del taller, i es programaran en funció de les seves necessitats i interessos. No obstant, podem anunciar un conjunt de temes que d’acord amb el currículum propi de la matèria dels escacs podran presentar-se i estudiar-se:

. les obertures. El mig joc. Els finals.

. patrons de joc.

. estratègia i tàctica.

. valoració d’una posició.

. el temps: ritme de joc i torn de joc.

. l’estructura de peons.

. resolució de problemes.

. combinacions i càlcul.

. l’anotació segons el sistema algebraic.

. altres: jugada intermèdia, intercepció, peça sobrecarregada, etc.

. el sistema ELO, competicions...

. recursos d’Internet.

. l’art dels escacs: estudis i composicions.

. escacs i cultura.

 

Calendari

19 i 26 de febrer,
4, 11, 18 i 25 de març,
1, 15, 22 i 29 d’abril,
6, 13 20 i 27 de maig

Dinamitzadors

David Flores i Jordi Esparza

Preu

25 euros

Objectius

Compartir la pràctica dels escacs i gaudir-ne d’ella. Continuar aprenent en grup i intercanviar aprenentatges. Aquesta serà una primera experiència d’un taller d’escacs autogestionat pels mateixos/es alumnes. Després d’un curs d’aprenentatge, un grup de 10 persones han decidit impulsar aquest taller. Si es consolida, la UPG tindrà una secció d’escacs que podrà anar creixent per estendre la pràctica, saludable i útil, dels escacs.

Recomanacions a l'alumnat

Aquest curs-taller va adreçat sobretot a les persones aficionades als escacs que tenen ja un cert nivell de joc i que volen compartir aquest esport, ciència, art, amb altres persones de característiques semblants, amb l’objectiu de millorar el seu nivell, però sobretot de gaudir de la seva pràctica.

Clica per fer la inscripció

DIMECRES

DE 17’30 A 19 H

CTUG. ROCA UMBERT