Literatura contemporània. Clàssics i moderns. En un recorregut per alguns títols clau de la literatura, comprovarem com aquests romanen al nostre imaginari actual. En aquest curs podrem rastrejar l'empremta dels clàssics literaris en la postmodernitat i contemporaneïtat, tant en literatura com en d'altres disciplines artístiques, inclús en la televisió.
 

Temari I

Reflexió sobre alguns conceptes: Clàssic, Classicisme, Modernitat i Postmodernitat.
Les metamorfosi, Ovidi
La Divina Comèdia, Dante Alighieri
Frankenstein, Mary Shelley
Ficciones, J.L.Borges

Temari II

Frankenstein de Mary Shelley
Madame Bovary, Gustave Flaubert
Dr. Jekill & Mr.Hyde, R.L. Stevenson
Ulisses, J. Joyce / Les onades, V. Woolf
Sis personatges en cerca d’ autor, Luigi Pirandello
El brogit i la furia, W. Faulkner
El bosc de la nit, Djuna Barnes
Ficciones / El Aleph, J. L. Borges

Calendari I (tarda)

18 i 25 de febrer,
3, 10, 17, 24 i 31 de març,
14, 21 i 28 d’abri,
5, 12, 19 i 26 de maig

Calendari II (matí)

19 i 26 de febrer,
4, 11, 18 i 25 de març,
1, 15, 22 i 29 d’abril,
6, 13 20 i 27 de maig

Professora

Elena Mateos

Preu

25 euros

Dinàmica

 A partir de la proposta de lectura d'aquests textos, i els fragments d'altres relacionats, trobarem les connexions entre ells i l'actualitat. La lectura dels mateixos no és obligatòria, però molt recomanable. Les aportacions i el debat comú ajudaran a construir el discurs del temari. S'acceptaran propostes dels alumnes, especialment per al taller obert i la cloenda. Tot i que la literatura és l'eix principal, altres disciplines poden formar part d'aquest itinerari.

Objectius

Oferir a l'alumne estris per comprendre i analitzar alguns dels títols cabdals en el món de les lletres. Plantejar una visió oberta dels clàssics i el perquè de la seva atemporalitat, alhora que es fomenta l'esperit crític i s'amplia el nostre coneixement de la tradició literària occidental.

Recomanacions als alumnes

Seria convenient la lectura d’una part de les propostes del programa per poder enriquir les sessions amb el diàleg. Es proposa a l’alumne la lectura i breu exposició d’una de les obres del temari, però aquest exercici no és obligatori. Ganes de compartir coneixements i un esperit obert.

Clica per fer la inscripció

DIMARTS

DE 19 A 20.30 H

DIMECRES

DE 10 A 11.30 H

CTUG. ROCA UMBERT