Alimentació: salut i prevenció. En aquest curs es descriurà l’alimentació saludable des de totes les vessants que la caracteritzen, tenint en compte tant els aspectes dietètics, nutricionals i de seguretat alimentària com també les característiques ambientals, socials, econòmiques i emocionals que determinen els nostres hàbits alimentaris.

Temari

1. Impacte de l’alimentació en la nostra salut.
2. Calories i necessitats energètiques: Per què les dietes per perdre pes no funcionen?
3. Equilibri alimentari i nutrients energètics.
4. Làctics, calci i salut òssia.
5. L’alimentació vegetariana, una bona opció?
6. Grups d’aliments i freqüència de consum.
7. Elaborem un menú saludable
8. Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.
9. Gana emocional. Ingesta intuïtiva.
10. Alimentació sostenible i solidària.
11. Seguretat alimentària.
12. Compra saludable. Com llegir etiquetes.
13. Màrqueting i publicitat alimentària.
14. Alimentació infantil, l’herència d’uns bons hàbits de salut.
15. Factors de risc i prevenció de les malalties cardiovasculars.

Calendari

2, 9, 16, 23 i 30 d’octubre;
6, 13, 20 i 27 de novembre;
4,11, 18 desembre;
i 15, 22 i 29 de gener.

15 sessions

Professora

Mar Dalmases

Preu

25 euros

Dinàmica

Combinació de classes teòriques i pràctiques.

Objectius

Conèixer les principals característiques dietètiques i nutricionals de l’alimentació saludable.
Tractar la relació de les emocions en l’alimentació.
Reflexionar sobre els nostres hàbits de compra, la influència del marqueting nutricional i el seu impacte social i ambiental.

Clica per fer la inscripció

DILLUNS

DE 16 a 17'30 H

CTUG. ROCA UMBERT