Les dones invisibles. Es donarà un resum de la Història de les Dones, a Occident,  des de l’Edat de Pedra a l´actualitat, tot mirant d'esbrinar les raons culturals, polítiques, econòmiques i socials que han  transformat les dones en “invisibles”, mentre es va seguint un guió històric cronològic.

Temari

Es busca el “rescat” de figures femenines de gran calat cultural i social però que, per una sèrie de causes que explicarem, han quedat en l´oblit. Un punt molt important és entendre què és el Patriarcat i de quina manera ha perjudicat les dones, però també els homes.

 

Calendari

5, 19 i 26 d'octubre;
2, 9, 16, 23 i 30 de novembre;
14 i 21 de desembre;
11, 18 i 25 de gener
i 1 i 8 de febrer.

15 sessions

Professora

Mercè Borràs i Pérez

Preu

25 euros

Dinàmica

Classe  magistral que es vertebra a través d'un Power Point on s'ofereixen textos i imatges. Es compta, en gran manera,  amb la  participació de l'alumnat, que rebrà, via correu electrònic, una sèrie de lectures per comentar a les classes.  Les classes també poden incloure el visionat de fragments de documentals i/o pel·lícules.

Recomanacions

Només cal tenir ganes de descobrir una Història paral·lela que la Història ha oblidat, on les protagonistes són dones discriminades  pel Patriarcat. Descobrirem que els homes en són víctimes també. Per la resta, no és necessari tenir cap coneixement previ sobre el tema.

Clica per fer la inscripció

DIJOUS

DE 18’30 A 20 H

CTUG. ROCA UMBERT