Equip de professorat de la UPG

alba-colomeAlba
Colomé

 

Nascuda a Granollers l’any 1968. Llicenciada en Filologia Clàssica, menció en Llatí, ...

per la Universitat de Barcelona.
Ha cursat estudis de Teoria de la Literatura i Literatura comparada a la Universitat Autònoma de Bellaterra.
Des de l’any 1992, treballa com a docent donant classes de llatí i grec a l’Institut La Vall del Tenes de Santa Eulàlia de Ronçana.
És autora dels poemaris Dies líquids (Òmicron, 2010) i Lloc de frontera (Òmicron, 2014).
Actualment treballa com assessora de mitologia en la col·lecció Mitología de l’editorial Gredos.

joan-mendezJoan 
Méndez

 

Licenciado en Filosofía y Ciencias de la Educación, y Máster en Práctica Filosófica ...

y Gestión Social por la UB. Filósofo asesor titulado por asepraf.
Es profesor de filosofía en el colegio San Juan Bosco. Ofrece cursos, talleres y conduce cafés filosóficos en diversas localidades.
Ponente en congresos nacionales e internacionales. Asesor y autor de libros de texto en edebé. Ha sido presidente de la Asociación de Filosofía Práctica de Cataluña. Ha publicado como editor y coordinador los libros Filosofía y Espacios Sociales, e Intervenciones filosóficas en la sociedad. Organizador del I Congreso Español de Filosofía Práctica, y el I Congrés Català de Filosofia Aplicada, dedicado a la Filosofia per a emprenedors.Escribe guiones teatrales. En Bubok se encuentra Il·lògic, y en el blog pueden leerse algunos de sus textos.

anna-m-piera-de-la-xarxaAnna Maria
Piera

 

Directora de l’Escola Municipal de Música/Conservatori Josep Maria Ruera....


Gerent de l’ Orquestra de Cambra de Granollers.
Musicòloga i Gestora cultural.
Llicenciada en Filosofia per la UB i Magister per la UAB ( Musicologia ), amb una tesina sobre la persona i l’obra  del compositor Josep Maria Ruera.
Amb estudis professionals de música i un postgrau al Juniata College of Pennsylvania  ( EEUU ), sota la direcció del professor de Filosofia de la Música i Estètica Ibrok Towers i la pianista Donna Colemann.
Va realitzat els comentaris de diversos concerts, durant quatre edicions, del Festival Internacional de Música de Granollers, i és autora del llibre Josep Maria Ruera i Pinart (1900-1988), editat per DINSIC. Ha redactat, també, els pròlegs de diverses edicions d’obres del mestre Ruera, realitzades per la Casa Editorial de Musica Boileau de Barcelona i, ha col·laborat en l’elaboració del llibret que acompanya el disc amb música del mestre Ruera, editat per Columna Música. Últimament li han estat publicades diverses ponències i articles de divulgació musical, i ha col·laborat amb premsa escrita i oral (El 9 Nou, Revista Musical Catalana, Catalunya Música, Canal 33, ...).
Durant dos anys va treballar amb la Fundació "La Caixa", tot realitzant les tasques de coordinadora del programa Fem Música, amb seu a diversos centres escolars de Barcelona. Aquest lligam amb la Fundació "La Caixa" s’ha mantingut al llarg dels anys, tot col·laborant en diversos projectes i participant en xerrades pre-concerts, exposicions i col·loquis. L’any 2000 va desenvolupar les tasques de comissariat, organitzant l’exposició que el Museu de Granollers va realitzar a l’entorn de la figura del mestre Ruera, i va col·laborar en el disseny i la realització de la pàgina web dedicada al mateix músic.
Ha participat com a ponent en diversos congressos musicològics i d’ educació arreu del nostre país (XIVè Congres de Ciutats Educadores, XIV Jornades sobre Qualitat Educativa...), i ha estat convidada per diverses entitats pedagògiques i culturals (Cercle Musical del Liceu, Generalitat, Diputació, UAB, UCE...), al mateix temps que ha col·laborat en la realització de la Història de la música catalana, valenciana i balear, editada per ed.62.
Ha estat col·laborant en la redacció del document del Segon Pla Estratègic de la ciutat de Granollers, participant en la taula de cultura i educació, al mateix temps que coordinava la Setmana Ruera a Granollers ( una setmana de concerts, xerrades i taules rodones,  dedicada a la figura del mestre Josep M. Ruera que va culminar amb l’audició de l’Obra simfònica “Empúries” dirigida per Antoni Ros Marbà i interpretada per l’ OCGr i l’ ONCA).
Màster en Gestió d’empreses i institucions culturals per l’ UB, actualment  compagina la seva tasca professional (Directora de l’Escola Municipal de Música – Conservatori Josep Maria Ruera de Granollers i Gerent de l’ Orquestra de Cambra de Granollers), amb diversos treballs d’investigació dins l’àmbit musical, i amb la coordinació de dos projectes de ciutat ( enllacemcultura i Projecte Carles Riera – educació, música i ciutat -).

orland-menaOrland
Mena

 

Llicenciat en història, especialitzat en medieval i contemporània. Ha donat cursos ...

d'història social i d'història del pensament contemporanis en el Centre Democràtic de Caldes. Membre de l'AIEP des del principi i vicepresident, responsable de l'àrea d'història. Actualment exerceix la docència en un institut vallesà.

teresa-sanchezTeresa 
Sànchez

 

Diplomada en infermeria per la UB. Treballo desde fa anys en el món de la sanitat pública, ...

en concret en l’atenció primària.
Formadora a l’Escola de Policia de Catalunya en atenció sanitària immediata al llarg de 10 en promocions del curs de formació bàsica. Formadora de professorat en primers auxilis des de llar d’infants fins a secundària. Motivada en la difusió de les conductes saludables i la prevenció de riscos. La UPG m’obre les portes a compartir-ho amb vosaltres.

xavierguijarroXavier
Guijarro

 

Doctor en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Actualment treballa com a tècnic...

d'investigació en una consultoria dedicada a l'àmbit cultural. Ha realitzat el Màster d’Investigació en Sociologia Aplicada (MISA-UAB) i s’ha especialitzat en l’anàlisi de dades quantitatives. La seva tesi doctoral estudia les "heurístiques de mereixement" (les regles intuitives que utilitzem per decidir si els individus mereixen o no allò que obtenen) com a mecanisme per explicar la manera en què la gent forma les seves opinions respecte la política social (www.tdx.cat/handle/10803/326461). Ha participat i participa activament en diverses entitats granollerines.

Twitter: @xaviergr_
Linkedin: www.linkedin.com/in/xavierguijarro

antoniaM. Antònia
Morató

 

Nascuda a Barcelona, viu a Granollers des de fa més de 50 anys. Llicenciada en Ciències Matemàtiques,...

 especialitat de Matemàtica Aplicada per la Universitat de Barcelona. Catedràtica de Matemàtiques. Treballa a l'ensenyament públic des de fa 30 anys a l'institut el Sui de Cardedeu.

mariano-fernandezMariano
Fernández

 

Llicenciat en filosofia i doctorat en història contemporània.
He participat des dels ...

seus inicis, fa set anys, en el projecte de la Universitat Popular de Granollers. M’agrada el muntanyisme, l’escultura i escriure. Continuo fruïnt fent classes a la UPG.

marta-pastorMarta
Pastor

 

Literatura Comparada a la Universitat Autònoma de Barcelona.
S’especialitza en ...

teatre amb la realització del Màster Universitari d’Estudis Teatrals, realitzat per la UAB conjuntament amb l’Institut del Teatre. Simultàniament, ingressa a l’escola de Teatre Social Forn de Teatre Pa’tothom de Barcelona, per formar-se en la tendència del Teatre de l’Oprimit. Actualment, es troba vinculada al fet teatral des de molts àmbits: l’interpretatiu, el de direcció, el dramatúrgic i el pedagògic.

angel-lopezÀngel
López

 

Llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona (1975). Catedràtic de Física ...

i Química. Professor de l'Institut Antoni Cumella de Granollers (1975-2013).

judith-mendezJudith
Méndez

 

Estudiant d’Història de l’Art a la Universitat de Barcelona. ...

Formada en dibuix i pintura a l’Estudi d’Art de Jordi Aligué i Anna Bellvehí. Ha cursat el Batxillerat artístic en la modalitat d’Arts Plàstiques al Institut Celestí Bellera del 2013 – 2015.

Guanyadora del concurs organitzat per Unique Visitors en col·laboració amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya l’any 2016

Professora de Filosofia per Infants a la Biblioteca Marc de Vilalba de Cardedeu. 3r any sent professora d’Història de l’Art a la Universitat Popular de Granollers.

Voluntària a l’exposició realitzada d’Art Urbà organitzat per Laia Casanova en el recinte de Roca Umbert l’any 2017.

Guia a l’exposició de la Fundació Mapfre sobre Les Portes de l’Infern de Rodin amb un grup de 40 persones 2h de durada.

Guia durant una visita de 3h amb un grup de 25 persones al Museu Nacional d’Art de Catalunya. Sortida feta amb el grup d’Art de la UPG.

Guia turística durant el viatge a Florència realitzat amb un grup de 15 persones, alumnes de la UPG, el setembre del 2018.

Guía turística durant el viatge a Siena i Assís realitzat amb un grup de 20 persones, alumnes de la UPG, el setembre del 2019.

josep-lluis-samperJosep Lluís
Samper

 

D’Amposta. Per la feina del meu pare, vaig passar part de la meva infantesa i joventut a Cartagena, ...

on vaig estudiar una carrera tècnica de grau mig i durant uns anys vaig treballar a la construcció naval. Vaig començar estudis de Pedagogia a Múrcia i  em llicencià en pedagogia i filosofia a Barcelona. La meva tesina de llicenciatura fou sobre la imatge de la naturalesa en la física actual. En la meva activitat docent, tant en el batxillerat com als cursos del CAP a la Universitat de Barcelona, he intentat fomentar l’actitud crítica inspirat en Mathew Lipman. Vaig ampliar estudis amb un màster sobre raó i fe i vaig col·laborar amb l’IREF (Institut de Recerca per l’Ensenyament de la Filosofia), on vaig aprendre molt sobre la didàctica de la filosofia...

En filosofia m’interessa particularment el pensament de X. Zubiri i la fenomenologia de Husserl.

Algunes coses he escrit, com:
Materials per a la didàctica de la filosofia. Barcelona 1995
El paper del professor en la classe de filosofia 6/18. Barcelona 1992
Contributions of the philosophy for intercultural education. Sofia 1997
Verdad, significado y sentido. Murcia 1999.
Reflexions entorn del final de la guerra freda. Barcelona 1992
Apuntes sobre los supuestos de la filosofía práctica. Sevilla 2014
Santiniketan, la escuela de R. Tagore. Barcelona, 1973
... però el que més m’ha agradat ha estat formar part d’una classe entesa com una comunitat de recerca.

anna-ribaltaAnna
Ribalta

 

Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona, 2001. Pràcticum realitzat ...

en els Mossos d´Esquadra. Màster Teràpia Cognitiu-Social. Psicologia Clínica. Universitat de Barcelona, 2008-2010. Màster en Psicologia Clínica i de la Salut. ISEP (Institut Superior d´Estudis Psicològics), Barcelona 2003-2005.

Experiència clínica:
Consulta Privada. Vilamajor, 2010-2012.
CAP Manso. Barcelona, novembre 2008 – desembre 2010.
Co-terapeuta familiar. Escola Universitària de Teràpia Sistèmica. Hospital Sant Joan de Déu, Barcelona. Febrer 2008-febrer 2009.
Cgo Iluro Psicologia SLP ( ISEP) . Mataró, 2005 – 2006.
Altres:
Educadora a la Fundació Abat Oliva. Barcelona, desembre 2000- maig 2001 i octubre 2001 – maig 2002.
Interessos:
Aficionada a les Arts.
Participo en el Taller d´Escriptura conduït per l´escriptora Rosa M. Pascual (Vilamajor) i en el  Club de Lectura de Teatre amb Quico Viñas (Biblioteca Can Pedrals). 

albert-puigAlbert
Puig Gómez

 

(Granollers, 1966). Doctor en Economia per la Universitat de Barcelona. Llicenciat en ...

Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona. Des de 2007, Professor dels Estudis d’Economia i Empresa de la Universitat Oberta de Catalunya i des de 2012 Director del Màster Universitari en Anàlisi de l’Entorn Econòmic d’aquesta universitat. Anteriorment va ser Professor del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona (1995-2007) i del Departament de Política Econòmica i Estructura Econòmica Mundial de la Universitat de Barcelona (1994-1998). Ha impartit docència en Política Econòmica i en Economia Mundial.
Els seus interessos de recerca es centren en l’anàlisi dels impactes de les Inversions Estrangeres Directes, les Empreses Multinacionals i les Cadenes de Valor Globals en les estructures productives de les economies receptores. Els fruits de les seves investigacions s’han publicat en diverses revistes acadèmiques i en llibres col·lectius.

 

nuria-escrigNúria
Escrig

 

Atleta dels 8 als 21 anys. Des de l’any 98 segueixo formació en dansa lliure Malkovsky,...

i he fet més de 3.000 hores en aquesta disciplina no reglada de formació contínua. Algunes de les meves mestres són Annie Garby, Chris Muhlebach, Vannina Guibert, Pedro Cuesta, Laurence Fauchenneret, Christiane Vion-Delphin, Francine Gartner i Marianne Orhant.
He estudiat Belles Arts a la UB, en l’especialitat d’Imatge i he treballat durant 15 anys en disseny gràfic i comunicació.
Sóc membre activa de l’associació Llavors Orientals, amb seu a Santa Eulàlia de Ronçana, per la defensa del patrimoni agrari, la recuperació, la reproducció i la difusió de llavors de varietats locals i tradicionals. Estudio matemàtiques a la UPG.

diegovalverdeDiego
Valverde

 

Llicenciat en Història i Diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat de Barcelona. Actualment ...

jubilat; durant més de quaranta anys va exercir la seva carrera professional en l’àmbit de les tecnologies d’informació i les comunicacions aplicades a la gestió d’empreses, activitat que, entre 1993 i 2010, va completar com a professor en el Màster d’Enginyeria del Software organitzat per la Fundació Politècnica en el marc de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Paco
Monja

 

Fresneda de la Sierra, Burgos, 60 anys. Llicenciat en Ciències per la UAB, vaig col·laborar ...

els anys 70 i posteriors com a corresponsal de Granollers en Mundo Diario, Noticiero Universal i Periódico de Catalunya.
A Granollers, he passat per uns quants mitjans: Comarca al Día, L’Actualitat Comarcal, Plaça Gran (que vaig dirigir durant tres anys), Revista del Vallès (director adjunt al llarg de 24 anys), Ràdio Granollers (col·laborador des de 1983), Granollers TV (redactor en cap d’informatius durant tres anys), El 9 Nou (col·laboracions d’opinió durant dos anys). Actualment treballo al diari AraGranollers.
Al llarg de tots aquests anys he realitzat més d’una vintena de treballs especials publicats a Revista del Vallès (números extres dedicats a diversos temes socials, esportius i culturals) i he publicat una vintena de llibres, tots ells sobre temàtica local i comarcal (Granollers, Les Franqueses i Canovelles).
L’any 1993 la delegació de Granollers d’Òmnium Cultural em va atorgar el Premi Amador Garrell i Alsina de Periodisme pel treball “El tèxtil a Granollers”.
El 2015 vaig publicar a Ponències del Centre d’Estudis de l’Associació Cultural el treball “La Premsa a Granollers (1982-2014). Final d’una etapa i d’un model”? 

Mireia
Pascual 

 

Llicenciada en Art Dramàtic especialitat Interpretació textual (ESAD, Málaga);...

formada en Pedagogía Teatral Inclusiva, docent de Teatre per a infants, dones i joves. Excomponent de la Companyia teatral La Caldera afincada a Málaga, Creadora de la plataforma teatral El Quirófano (Málaga). Actualment actriu i fundadora de la companyia teatral PROJECTE LILITH (Barcelona). Experiència com actriu en múltiples projectes teatrals i en creacions col·lectives com:
Soy fea, un musical antiestético (Sergi Belbel) 2010. Actriu
Actriu principal en Tristán e Isolda (Marco Antonio dela Parra) 2008-2009. Primer premi al
millor espectacle, millor interpretació femenina i millor direcció Málaga Crea 2009
Actriu en el Proyecto Db7,2007. Creació col·lectiva de l'espectacle.
Actriu en l'obra “Las Criadas”, Jean Genet. Sota  la direcció de Alberto Cortés de la companyia BAJOTIERRA
Actriu LA HUMANIDAD DE LOS PECES. Creació col.lectiva LaCaldera
FEEDBACK. Micropeça de teatre dirigida per Enrique Garcia . ESCENABRUTA Málaga
Actriu en l’obra ANIMALES NOCTURNOS Cía La Imprudente
Actriu en la micropeça SON DOS Y VAN DE ROSA dirigida per Manuel Rosaleny
Actriu en creació col·lectiva CONEJO BLANCO. Obra resident en VILLAPUCHEROFACTORY
Actriu micropeça LA ESPERA  de Angel Velasco JULIO Microteatro Màlaga
Actriu micropeça EL TEST GOTTMAN Alvaro Díaz en Microteatro Málaga
Actriu, guió i direcció de la peça DOS MEITATS DE COGOMBRE SOBRE UNA FULLA d’enciam
Actriu , creadora de CREACIÓ COL·LECTVA “INDÒMITA “ DE PROJECTE LILITH

Marta
Aldavert

 

Dona. Mare. Catalana. Filla d’un poble petit a prop de Lleida. Química de professió, amb més ...

de vint anys d’experiència en el sector, preferentment cosmètic, com a quimica analítica,

solucionadora de problemes , coordinadora i optimitzadora de mètodes. Mestra de vocació (no m’hi dedico). Miscel·lania d’afició (Llegir, escriure, ballar, fer trekking, dibuixar, cantar, cosir, fer ganxet, cuinar, menjar...)

Master en experimentació química UAB, Setembre, 2005

Llicenciatura en química UAB Febrer, 1998

Carme
Exposito

 

Llicenciada en Història, Màster en Immigració i Educació Intercultural, Màster en Estudis ...

 de Dones, Gènere i Ciutadania, Diploma d'Expert en Disseny i Impartició de la Formació Contínua.

La meva trajectòria professional va de l'organització i impartició de formació per a persones adultes, al treball en organització del Tercer Sector, les actuacions vinculades a la igualtat de gènere i les polítiques d'Igualtat i socials.

He estat membre de grups de recerca universitària i he publicat articles en revistes especialitzades. En l'actualitat treballo com a responsable tècnica de polítiques de Convivència i Diversitat en una administració pública.

Els meus centres d'interès són el gènere, la diversitat cultural, les polítiques d'igualtat i inclusives,  i l'activisme social per a la transformació social.