Equip de professorat de la UPG

mariano-fernandezMariano
Fernández

 

Llicenciat en filosofia i doctorat en història contemporània.
He participat des dels ...

seus inicis, fa set anys, en el projecte de la Universitat Popular de Granollers. M’agrada el muntanyisme, l’escultura i escriure. Continuo fruïnt fent classes a la UPG.

joan-mendezJoan 
Méndez

 

Licenciado en Filosofía y Ciencias de la Educación, y Máster en Práctica Filosófica ...

y Gestión Social por la UB. Filósofo asesor titulado por asepraf.
Es profesor de filosofía en el colegio San Juan Bosco. Ofrece cursos, talleres y conduce cafés filosóficos en diversas localidades.
Ponente en congresos nacionales e internacionales. Asesor y autor de libros de texto en edebé. Ha sido presidente de la Asociación de Filosofía Práctica de Cataluña. Ha publicado como editor y coordinador los libros Filosofía y Espacios Sociales, e Intervenciones filosóficas en la sociedad. Organizador del I Congreso Español de Filosofía Práctica, y el I Congrés Català de Filosofia Aplicada, dedicado a la Filosofia per a emprenedors.Escribe guiones teatrales. En Bubok se encuentra Il·lògic, y en el blog pueden leerse algunos de sus textos.

anna-m-piera-de-la-xarxaAnna Maria
Piera

 

Directora de l’Escola Municipal de Música/Conservatori Josep Maria Ruera....


Gerent de l’ Orquestra de Cambra de Granollers.
Musicòloga i Gestora cultural.
Llicenciada en Filosofia per la UB i Magister per la UAB ( Musicologia ), amb una tesina sobre la persona i l’obra  del compositor Josep Maria Ruera.
Amb estudis professionals de música i un postgrau al Juniata College of Pennsylvania  ( EEUU ), sota la direcció del professor de Filosofia de la Música i Estètica Ibrok Towers i la pianista Donna Colemann.
Va realitzat els comentaris de diversos concerts, durant quatre edicions, del Festival Internacional de Música de Granollers, i és autora del llibre Josep Maria Ruera i Pinart (1900-1988), editat per DINSIC. Ha redactat, també, els pròlegs de diverses edicions d’obres del mestre Ruera, realitzades per la Casa Editorial de Musica Boileau de Barcelona i, ha col·laborat en l’elaboració del llibret que acompanya el disc amb música del mestre Ruera, editat per Columna Música. Últimament li han estat publicades diverses ponències i articles de divulgació musical, i ha col·laborat amb premsa escrita i oral (El 9 Nou, Revista Musical Catalana, Catalunya Música, Canal 33, ...).
Durant dos anys va treballar amb la Fundació "La Caixa", tot realitzant les tasques de coordinadora del programa Fem Música, amb seu a diversos centres escolars de Barcelona. Aquest lligam amb la Fundació "La Caixa" s’ha mantingut al llarg dels anys, tot col·laborant en diversos projectes i participant en xerrades pre-concerts, exposicions i col·loquis. L’any 2000 va desenvolupar les tasques de comissariat, organitzant l’exposició que el Museu de Granollers va realitzar a l’entorn de la figura del mestre Ruera, i va col·laborar en el disseny i la realització de la pàgina web dedicada al mateix músic.
Ha participat com a ponent en diversos congressos musicològics i d’ educació arreu del nostre país (XIVè Congres de Ciutats Educadores, XIV Jornades sobre Qualitat Educativa...), i ha estat convidada per diverses entitats pedagògiques i culturals (Cercle Musical del Liceu, Generalitat, Diputació, UAB, UCE...), al mateix temps que ha col·laborat en la realització de la Història de la música catalana, valenciana i balear, editada per ed.62.
Ha estat col·laborant en la redacció del document del Segon Pla Estratègic de la ciutat de Granollers, participant en la taula de cultura i educació, al mateix temps que coordinava la Setmana Ruera a Granollers ( una setmana de concerts, xerrades i taules rodones,  dedicada a la figura del mestre Josep M. Ruera que va culminar amb l’audició de l’Obra simfònica “Empúries” dirigida per Antoni Ros Marbà i interpretada per l’ OCGr i l’ ONCA).
Màster en Gestió d’empreses i institucions culturals per l’ UB, actualment  compagina la seva tasca professional (Directora de l’Escola Municipal de Música – Conservatori Josep Maria Ruera de Granollers i Gerent de l’ Orquestra de Cambra de Granollers), amb diversos treballs d’investigació dins l’àmbit musical, i amb la coordinació de dos projectes de ciutat ( enllacemcultura i Projecte Carles Riera – educació, música i ciutat -).

judith-mendezJudith
Méndez

 

Llicenciada d’Història de l’Art a la Universitat de Barcelona. ...

Màster en estudis avançats en historia de l’art per la Universitat de Barcelona. Professora de filosofía per infants a la Biblioteca Marc de Vilalba de Cardedeu. Guia turística tant a ciutats italianes (Florència, Siena, Assís) com a institucions museístiques nacionals: Fundació Joan Miró, Fundació Mapfre, MNAC, Museu Arxiu Tomàs Balvey. En relació a la UPG, ha impartit diferents cursos: Art Egipci, Art gòtic internacional, Art del renaixement italià, entre altres. Organitzadora. de diferents sortides culturals tant d’àmbit nacional com europeu. Guanyadora del concurs organitzat per Unique Visitors en col·laboració amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya l’any 2016.
Guia a l’exposició de la Fundació Mapfre sobre Les Portes de l’Infern de Rodin amb un grup de 40 persones 2h de durada.
Guia durant una visita de 3h amb un grup de 25 persones al Museu Nacional d’Art de Catalunya. Sortida feta amb el grup d’Art de la UPG.
Guia turística durant el viatge a Florència realitzat amb un grup de 15 persones, alumnes de la UPG, el setembre del 2018.
Guía turística durant el viatge a Siena i Assís realitzat amb un grup de 20 persones, alumnes de la UPG, el setembre del 2019.

Carme
Exposito

 

Llicenciada en Història, Màster en Immigració i Educació Intercultural, Màster en Estudis ...

 de Dones, Gènere i Ciutadania, Diploma d'Expert en Disseny i Impartició de la Formació Contínua.
La meva trajectòria professional va de l'organització i impartició de formació per a persones adultes, al treball en organització del Tercer Sector, les actuacions vinculades a la igualtat de gènere i les polítiques d'Igualtat i socials.
He estat membre de grups de recerca universitària i he publicat articles en revistes especialitzades. En l'actualitat treballo com a responsable tècnica de polítiques de Convivència i Diversitat en una administració pública.
Els meus centres d'interès són el gènere, la diversitat cultural, les polítiques d'igualtat i inclusives,  i l'activisme social per a la transformació social.

xavierguijarroXavier
Guijarro

 

Doctor en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Actualment treballa com a tècnic...

d'investigació en una consultoria dedicada a l'àmbit cultural. Ha realitzat el Màster d’Investigació en Sociologia Aplicada (MISA-UAB) i s’ha especialitzat en l’anàlisi de dades quantitatives. La seva tesi doctoral estudia les "heurístiques de mereixement" (les regles intuitives que utilitzem per decidir si els individus mereixen o no allò que obtenen) com a mecanisme per explicar la manera en què la gent forma les seves opinions respecte la política social (www.tdx.cat/handle/10803/326461). Ha participat i participa activament en diverses entitats granollerines.

Twitter: @xaviergr_
Linkedin: www.linkedin.com/in/xavierguijarro

antoniaM. Antònia
Morató

 

Nascuda a Barcelona, viu a Granollers des de ben petita. Llicenciada en Ciències Matemàtiques...

especialitat de Matemàtica Aplicada per la Universitat de Barcelona. Catedràtica de Matemàtiques. Actualment jubilada, ha treballat en l'ensenyament públic durant més de 34  anys a l'institut el Sui de Cardedeu. Participa en el projecte de la UPG des del 2015 com a professora de matemàtiques i ajudant a organitzar el concurs de fotografia matemàtica que es celebra anualment durant el segon quadrimestre.

diegovalverdeDiego
Valverde

 

Llicenciat en Història i Diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat de Barcelona. Actualment ...

jubilat; durant més de quaranta anys va exercir la seva carrera professional en l’àmbit de les tecnologies d’informació i les comunicacions aplicades a la gestió d’empreses, activitat que, entre 1993 i 2010, va completar com a professor en el Màster d’Enginyeria del Software organitzat per la Fundació Politècnica en el marc de la Universitat Politècnica de Catalunya.

anna-ribaltaAnna
Ribalta

 

Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona, 2001. Pràcticum realitzat ...

en els Mossos d´Esquadra. Màster Teràpia Cognitiu-Social. Psicologia Clínica. Universitat de Barcelona, 2008-2010. Màster en Psicologia Clínica i de la Salut. ISEP (Institut Superior d´Estudis Psicològics), Barcelona 2003-2005.

Experiència clínica:
Consulta Privada. Vilamajor, 2010-2012.
CAP Manso. Barcelona, novembre 2008 – desembre 2010.
Co-terapeuta familiar. Escola Universitària de Teràpia Sistèmica. Hospital Sant Joan de Déu, Barcelona. Febrer 2008-febrer 2009.
Cgo Iluro Psicologia SLP ( ISEP) . Mataró, 2005 – 2006.
Altres:
Educadora a la Fundació Abat Oliva. Barcelona, desembre 2000- maig 2001 i octubre 2001 – maig 2002.
Interessos:
Aficionada a les Arts.
Participo en el Taller d´Escriptura conduït per l´escriptora Rosa M. Pascual (Vilamajor) i en el  Club de Lectura de Teatre amb Quico Viñas (Biblioteca Can Pedrals). 

albert-puigAlbert
Puig Gómez

 

(Granollers, 1966). Doctor en Economia per la Universitat de Barcelona. Llicenciat en ...

Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona. Des de 2007, Professor dels Estudis d’Economia i Empresa de la Universitat Oberta de Catalunya i des de 2012 Director del Màster Universitari en Anàlisi de l’Entorn Econòmic d’aquesta universitat. Anteriorment va ser Professor del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona (1995-2007) i del Departament de Política Econòmica i Estructura Econòmica Mundial de la Universitat de Barcelona (1994-1998). Ha impartit docència en Política Econòmica i en Economia Mundial.
Els seus interessos de recerca es centren en l’anàlisi dels impactes de les Inversions Estrangeres Directes, les Empreses Multinacionals i les Cadenes de Valor Globals en les estructures productives de les economies receptores. Els fruits de les seves investigacions s’han publicat en diverses revistes acadèmiques i en llibres col·lectius.

 

nuria-escrigNúria
Escrig

 

Atleta dels 8 als 21 anys. Des de l’any 98 segueixo formació en dansa lliure Malkovsky,...

i he fet més de 3.000 hores en aquesta disciplina no reglada de formació contínua. Algunes de les meves mestres són Annie Garby, Chris Muhlebach, Vannina Guibert, Pedro Cuesta, Laurence Fauchenneret, Christiane Vion-Delphin, Francine Gartner i Marianne Orhant.
He estudiat Belles Arts a la UB, en l’especialitat d’Imatge i he treballat durant 15 anys en disseny gràfic i comunicació.
Sóc membre activa de l’associació Llavors Orientals, amb seu a Santa Eulàlia de Ronçana, per la defensa del patrimoni agrari, la recuperació, la reproducció i la difusió de llavors de varietats locals i tradicionals. Estudio matemàtiques a la UPG.

Montse
Morral

 

Vaig començar a tocar el piano de ben petita, asseguda a la falda del meu pare,...

 i aquest amor per la música que ell em va inculcar m’ha portat per camins professionals diversos, però sempre al voltant d’un mateix objectiu: apropar la música i el seu poder transformador a tothom.
Com a pianista i directora musical de la Companyia Òpera Oberta, vam fer  arribar l’òpera al públic infantil i familiar, i com a professora i cap d’Estudis de l’EMM i Conservatori de Granollers he participat en la creació de diferents projectes educatius. 
Ja des dels inicis, vaig sentir la necessitat de generar una nova consciència entre professors i alumnes: la de desenvolupar els talents inherents dels nens i nenes i facilitar la seva expressió emocional i la seva creativitat mitjançant el joc, la improvisació i l’exploració. En la col·lecció “La Meva Música“ he recollit eines per acompanyar a  alumnes i professors  en aquest procés. 
Les experiències tan revel·ladores al voltant de “La Meva Música”, els canvis aconseguits  em van portar fer un pas més i formar-me en l’àmbit de la Musicoteràpia. Després d’anys treballant amb  persones  amb diversitat funcional , i aprofundir encara més en el poder transformador de la música i l’art en general,  en l’actualitat imparteixo tallers d’expressió artística multidisciplinar en el Màster de Musicoteràpia de la Universitat de Barcelona a través de la veu, l’expressió plàstica, el moviment i l’ instrument musical amb una visió de transversalitat artística.
Participo també, en la Plataforma País Conscient  que té com objectiu la difusió del Pla Nacional de Valors del qual en vaig  ser  la Coordinadora de l’àmbit d’Educació Artística amb un leit motiv  que diu “ El País creix quan les persones creixen”.

Joaquím
Fradera

 

Nascut a Barcelona, visc a Samalús des de 1984. Mestre a les escoles Talitha, Orlandai ...

i Pompeu Fabra (1970-1982). Professor de filosofia d’institut a Cardedeu (1982-1990), Canovelles (1997-1998) i Sant Celoni (1998-2016), ara jubilat. Llicenciat en Filosofia (1974) i Llicenciat en Dret (1987) a la Universitat de Barcelona. Solfeig i piano al Conservatori de Música del Liceu de Barcelona. Estudis d’alemany al Herder Institut de Dresden i Berlín (estius de 1989 i 1990). Any sabàtic a Hamburg (1992-1993). Aficionat a les muntanyes, curses, viatges i lectures. Diletant: interessat en les neurociències, la biologia evolutiva, la cosmologia, l’antropologia, la història, el dret, la política, les religions, la música i la filosofia en general. Em preocupa i m’ocupa una part del meu temps la situació política general i el procés democràtic cap a una república catalana per a tothom. Sóc el cuiner de la casa. M’he proposat dedicar una primera etapa de la jubilació a conèixer a fons les filosofies de Giordano Bruno, Baruch Spinoza, Arthur Schopenhauer, Nietzsche i Wittgenstein.

Anna
Farré

 

Aventurera, viatgera, pelegrina, exploradora del món exterior i interior. Amant dels rituals...

i de les accions simbòliques, perquè em permeten anar més lluny, ser més conscient i pintar de colors la vida de cada dia. Un esperit curiós i inquiet m’ha portat a viatjar a Ecuador, Perú, Índia..., a viure dos anys a Mèxic a la comunitat mixe de Jaltepec de Candayoc, a anar de Colònies amb gent gran, a ser voluntària d’Arrels, a donar classes a la presó de Quatre Camins... jugar a futbol, provar formigues per menjar i camell i armadillo (que no sé com es diu en català)... a estudiar Química, Filosofia, Teologia, un Màster en Museografia i Gestió d’Exposicions i finalment i a arrel d’una crisi personal a realitzar la formació en Teràpia Gestalt. He estat durant molts anys professora de secundària, els primers anys de religió, els darrers de física i química. Actualment em dedico a exercir de terapeuta i a fer cursos, tallers, jocs, accions simbòliques i exposicions.

Lorena
Jiménez

 

Doctora en Didàctica de les Ciències Socials i el Patrimoni. Professora de llengües i literatures...

a ESO i batxillerat i del Departament de Didàctiques Aplicades a la Universitat de Barcelona. Interessada en la Ciència Cognitiva, la Lingüística i la Filosofia del Llenguatge.