L'AIEP sosté les activitats de la Universitat Popular de Granollers. Perquè la nostra força vagi endavant, volem convidar-vos a donar suport a aquest projecte formant part de la nostra associació.

Participa d'aquesta aventura i associa't!

La idea de crear l’Associació Impulsora de l'Educació Popular neix d’una demanda social en el nostre entorn. Tant els assistents a les tertúlies filosòfiques, iniciades l’any 2007 de la mà de tres filòsofs a la biblioteca Roca Umbert, com els participants dels cursos de filosofia que vàrem impartit posteriorment a l’Ateneu de Granollers, manifestaren el desig de quelcom diferent a la proliferació de tertúlies i conferències a l’ús. Interpretarem que es demanava una formació continuada, interdisciplinar, unificadora dels sabers i ben estructurada. D’aquí va sorgir la idea de constituir una universitat popular al Vallès Oriental.

Per tal de donar resposta a aquest interès calia, però, un marc teòric regulador  i un suport institucional. Després de consultar  d’altres experiències que tenien lloc en aquest sentit a diverses ciutats nacionals i internacionals vàrem redactar un parell d’esborranys. Establirem un equip de treball integrat per un grup de ciutadans compromesos amb l’aprenentatge, el saber, la reflexió sobre els valors i la seva divulgació, i amb ells vàrem constituir l'Associació Impulsora de l’Educació Popular, AIEP. La Universitat popular de Granollers és el primer fruit de l ‘AIEP i el seu primer projecte. Un cop aprovats els estatuts i establerta oficialment l’associació es va elaborar el reglament i programa de la UPG.