Els inicis

El curs 2014-2015 l’AIEP inaugurava la Universitat popular de Granollers amb un curs pilot amb quatre matèries (Història, Literatura, Antropologia i Filosofia) i cinc professors, amb una matrícula d’una setantena d’alumnes. El filòsof Manuel Cruz (catedràtic de Filosofia Contemporània a la UB) realitzà el discurs inaugural, el qual va comptar amb la participació de l’alcalde de Granollers, en Josep Mayoral, qui manifestà la voluntat de l’ajuntament de donar suport a la nostra iniciativa.

Les aules troben lloc

En un primer moment l’Ateneu de Granollers ens va oferir els seus locals, on iniciarem les primeres sessions de la UPG. Donada, però, l’afluència d’alumnes, l’ajuntament va respondre positivament a la petició de l’AIEP de facilitar uns equipaments que poguessin donar resposta a la matriculació. Així, ens va oferir diversos espais, com ara l’aula de l’antic Gra, un laboratori al Museu de Ciències Naturals, un espai al Museu de Granollers per  un curs d’art i les aules del CTUG, a Roca Umbert.

Vegeu Equipaments

El curs 2015-2016 aquest èxit inicial es confirmà amb una ampliació de l’oferta acadèmia disset matèries, la col·laboració de divuit professors i una matriculació al voltant dels dos-cents inscrits. De nou l’alcalde de Granollers acompanyà al president de la UPG, en l’acte inaugural, on vàrem escoltar la conferència que ens brindà el filòsof Agustín González (ex-degà de la facultat de filosofia de la UB). La temporada es va obrir amb una lectura dramatitzada a la Porxada, i s’han vingut realitzant conferències a càrrec d’especialistes sobre diversos temes. Tanmateix s’han organitzat visites col·lectives al Museu de la Tela, al planetari i s’han fet sortides al teatre a la nostra ciutat i a Barcelona.